„PEST-BUDAI” S.K.C.

AZ MSKSZ - Tagszervezetek

„PEST-BUDAI” Shotokan Karate Club

Rövid név: „PEST-BUDAI” S.K.C.
  • Az egyesület vezetője: Shihan Kozma Erzsébet 7. dan
  • Az egyesület telefonszáma: +36-20-353-1944
  • Az egyesület honlapja: pestbudakarate.hu

A „PEST-BUDAI” Shotokan Karate Club 1993 nyarán alakult, amikor kivált a Számalk SE karate szakosztályából. Előtte a Főtáv SE karate szakosztályaként működött, mely annak korábbi anyaegyesületének, az 1976-ban alakult MŰTEX SE karate szakosztálynak az utánpótlás csoportja volt. Az “átalakulások során” a Magyarországon működő karate klubok közül az elsők között lett önálló. Az Egyesület elnöke és vezetőedzője a megalakulása óta Shihan Kozma Erzsébet.

Az egyesület az óvodástól az általános- és középiskolásokon át az egyetemisták, ill. a már végzett diplomások és egyetemi oktatók, valamint saját munkájuk területén kiváló szakemberek közösségét mutatja, ahol jól ötvöződik a hagyományos tiszteleten alapuló keleti filozófia és a nyugati gondolkodás. A tradicionális karate-do mellett – megfelelő felkészítéssel – versenyzési lehetősége van minden karatékának. A „PEST-BUDAI” S.K.C. versenyzőit sikereik alapján ismertség és elismertség övezi itthon és a határainkon túl egyaránt.

A klubban a sport mellett kiemelt figyelmet fordítanak a tanulásra és a szabadidő kellemes, hasznos eltöltésére is, így rendszeresen lehetősége van mind a karatékáknak, mind azok barátainak és hozzátartozóiknak részt venni olyan közös programokon is, mint pl. korcsolyázás, kirándulás és piknik, bowling, stb…

A „PEST-BUDAI” Shotokan Karate Club a jövőben is meghatározó szerepet kíván betölteni a karate-do, az utánpótlás nevelés és a versenysport területén egyaránt.