MSKSZ Országos Bajnokság 2015

MSKSZ Országos Bajnokság 2015

Főszervező: MSKSZ
publikálva: 2015-11-22 03:28 – esemény dátuma: 2015.11.14.

Nagy sikerrel zajlott le az MSKSZ meghívásos utánpótlásversenye, amely kicsik és nagyok számára egyaránt bőven tartogatott izgalmakat.

A különböző kategóriákban összesen 13 egyesület indította el versenyzőit, elsősorban az utánpótlás korosztályban. A fiataloknak kiváló alkalom volt ez arra, hogy versenytapasztalatot szerezzenek, tájékozottabbá váljanak a karate versenyek világában. Természetesen a felnőtt korosztály is kivette részét – a szervezésen túl – a versenyzésből is: jó hangulatú, barátságos mérkőzéseken küzdöttek és csiszolták tudásukat.

A közel 160 induló sportoló négy versenyszámban küzdött, nemek és korcsoportok szerinti bontásban:

 • kihon kisiskolás ill. óvodás kezdő versenyzők részére
 • kata (fiú/férfi és lány/női egyéni és csapat),
 • szivacs kumite kezdőknek
 • egyéni WKF kumite

Mindegyik versenyszámban körmérkőzések zajlottak, és az adott versenyszámban elért eredményéért minden induló megkapta az MSKSZ saját oklevelét és érmét. A gyerekek büszkén vették át a díjakat, és a melléjük járó csokiszeletet már azok is megvigasztalódva fogyasztották el, akik jobb eredményt vártak maguktól. Bár mindenki láthatta, hogy a versenyről senki nem fog üres kézzel, sikerélmény nélkül hazatérni, a versenyszellem mindenkiben megvolt: az indulók egytől-egyig a győzelemért küzdöttek!

 

A gyerekek teljesítménye mellett elismerés illeti az edzőket, a verseny szervezőit, segítőit, bíróit és (bár hál’ Isten nem volt sok dolguk) az orvosokat is. A bírók a jó döntések mellett tanácsokkal is segítették a teljes mezőnyt, a rutinosabbakat és a kezdő versenyzőket egyaránt. Köszönjük a szervezők, a bírók és az edzők felkészítő munkáját és nem utolsó sorban a szülők és a szurkolók lelkes biztatását! Külön köszönjük Shihan Kozma Erzsébetnek – a verseny főszervezőjének – a munkáját, hiszen egy jó hangulatú megmérettetésen biztosított lehetőséget a fiatal sportolóknak a fejlődésre, a Magyar Shotokan Karate Szövetség tagjainak és barátainak pedig a baráti kapcsolatok ápolására.


A Magyar Shotokan Karate Szövetség 15. éves Jubileumi meghívásos versenye 2015. november 14-én kerül megrendezésre. Ismét itt a jó alkalom arra, hogy egy barátságos verseny keretén belül újra együtt legyünk, és természetesen arra is, hogy mindenkinek lehetősége legyen a versenyrutin fejlesztésére!

Kedves MSKSZ tagok!

Szövetségünk és Egyesületünk, megfelelő felkészülés után – a tradicionális karate-do mellett – versenyzési lehetőséget biztosít minden tagjának. A versenyzés nem kötelező, de az időnkénti megmérettetést fontosnak tartjuk.

BMTE Sportcsarnok fotóEzeknek a versenyeknek célja, hogy a karatékáink gyakoroljanak, és legalább 2- 3 ellenféllel küzdjenek. Itt mindenki csak saját kategóriájú (kor és övfokozat, súly) versenyzővel kerül össze. Ezeken a versenyeken a bírók és az edzők elmondják az előforduló hibákat és segítenek a kijavításában.

A verseny helyszíne és időpontja:

 • 2015. November 14. szombat, 10.00 órától
 • Helyszín: BMTE Sportcsarnok
 • Cím: Budapest, XXII. Promontor utca 95. (Térkép továbbá információ itt.)

Versenyszámok és versenykiírás:

 • KIHON kisiskolás ill. óvodás kezdő versenyzők részére
 • fiú/férfi és lány/női egyéni és csapat KATA
 • egyéni WKF KUMITE
 • szivacs kumite

Közkívánatra a kisiskolás ill. óvodás kezdő versenyzők részére (akik még nem tudnak katázni) kiírtunk egy további versenyszámot (“KIHON”), ami az alábbi KIHON technikákból fog állni. (További részletek a letölthető frissített versenykiírásban.)

A vezetőbíró irányításával:

1. kilépés: zenkutsu dachi + gedan barai
– 5x előre: oi tsuki jodan
– 5x hátra: age uke

2. kilépés: zenkutsu dachi + morote gedan barai
– 5x előre: mae geri chudan
– 5x hátra: gedan barai

Nevezési határidő:

 • 2015. november 11.
 • Helyszíni nevezés nincs!

Mindenkit szeretettel várunk!

Üdvözlettel/oss:
Shihan Kozma Erzsébet