Az MSKSZ

A Magyar Shotokan Karate Szövetség (MSKSZ), a Magyar Karate Szakszövetséghez tartozó stílusszervezet, amely tömöríti mindazokat a Magyarországon működő, a shotokan karate sportágban tevékenykedő sportszervezeteket (egyesület, klub, sportvállalkozás), melyek a Magyar Shotokan Karate Szövetség munkájában, fejlesztésében részt kívánnak venni. Az MSKSZ a sportszervezeteinek a tevékenységét összehangoljaés irányítja, munkájukat elősegíi és érdekeiket képviseli.

Tagszervezeteink


Magyar Shotokan Karate Szövetség

Az MSKSZ 2000-ben alakult és azóta tagja a Nemzetközi Karate Szövetség (IKA) kanadai székhelyű tagszervezetének, a Hachi-O-Kai szövetségnek.

Hegyvidéki Életmód Sportegyesület

2006 óta működnek ezen a néven. Shotokan karatét, önvédelmet gyakorolnak. Legfiatalabb karatékái általános iskolások, a legidősebb tagja 74 éves. A klub két helyszínen is tart edzéseket. A Terézvárosban felnőtt-edzések vannak, Csepelen (Bp. XXI.) általános iskolásoknak tartanak edzéseket.

„PEST-BUDAI” Shotokan Karate Club

A „PEST-BUDAI” Shotokan Karate Club 1993 nyarán alakult, az 1976-ban alakult MŰTEX SE karate szakosztály által lefektetett úton haladva tovább. A klub az óvodástól az általános- és középiskolásokon át az egyetemisták, ill. a már végzett diplomások és egyetemi oktatók, valamint saját munkájuk területén kiváló szakemberek közösségét mutatja.

Savaria Sportegyesület

Bemutatkozásuk hamarosan elérhető lesz.

Shotokan Karate-Do Vulkán T.S.E Tatabánya

Bemutatkozásuk hamarosan elérhető lesz.

Seizan Karate-Do Sportegyesület

1994 óta működnek Szigethalmon (Pest Megye). 1996-ban vették fel az egyesületi formát. Gojuryu karatét gyakorolnak, személyes tanítójuk Shihan Takeji Ogawa mester, aki Ausztriában él és az első japánok között volt, aki eljött Európába tanítani.

Vértesszőlősi SE Karate Szakosztály

Bemutatkozásuk hamarosan elérhető lesz.

Zendo Karate Sportegyesület

Bemutatkozásuk hamarosan elérhető lesz.